Başına 100 bin Euro ödül konuldu..

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Almanya’nın başkenti Berlin’de, pazartesi günü bir TIR’la Noel pazarına dalarak 12 kişiyi öldüren kişiyi yakalamak için sadece Almanya değil, Avrupa genelinde büyük bir şüpheli avı başlatıldı.

Yetkililer, olayın baş şüphelisinin, aşırı İslamcı gruplarla bağlantı içinde olan Anis Amri isimli bir Tunuslu olduğunu açıkladı.  TIR’ın sürücü koltuğunun altında bulunan nüfus kağıdından yola çıkan polis, 1992 doğumlu Amri’nin Nisan 2016’da Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunduğu, ancak başvurusunun reddedilmesinin ardından normalde bu yıl sınırdışı edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Yardım istendi

Federal Kriminal Dairesi (BKA) ve polis tarafından aranan Amri’nin silahlı olabileceği ve farklı ülkelere ait kimlikler kullandığı öne sürülürken, bulunabilmesi halktan yardım istendi ve şüphelinin yakalanması yönünde bilgi sağlanması durumunda 100 bin euro’ya kadar para ödülü verileceği bildirildi. Polis, dün Düsseldorf’ta bir AVM’de arama yaparken, sonuç elde edemedi.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise olayla bağlantılı başka bir şüphelinin daha arandığını açıkladı. Maiziere, A.’nın “Şu anda bir failden değil, zanlıdan söz ediyoruz. Zanlı hakkında Almanya’da ve Schengen bölgesinde arama emri bulunuyor” dedi. 

Kaynak: Milliyet / http://www.milliyet.com.tr/basina-100-bin-odul-konuldu--dunya-2365770/

Adli Bilimler Net

Adli Bilimler Net Ekibi

You may also like...

Bir cevap yazın

error: